AdWordsBloggen.se

avatar

AdWordsbloggen är en mobil mediabyrå specialiserad på sökordsannonsering via Googles sponsrade länkar AdWords.

18 tips för att dina shopbesökare ska älska dig

1. Tänk om du, varje gång du ska in på ICA, först var tvungen att titta på en 30 sekunders reklamfilm innan du fick komma in? Tvinga inte dina besökare att stirra på en ?välkomstsida? med ett utdraget intro utan låt dem komma in direkt.

2. Visa alltid kontaktinformation på alla sidor. Man får faktiskt inte så mycket spam och det ser seriöst ut med ett telefonnummer.

3. Skicka alltid en e-postbekräftelse när kunden lagt en beställning. Inkludera gärna information om leveranstider eller skicka ytterligare ett mail när varan har skickats.

4. Maila dina kunder igen ca 2 veckor efter att de fått sin beställning och fråga om de är nöjda eller om det är något du kan göra för dem. Utan att be om något i gengäld. Supertrevligt, eller hur!

5. Använd en lagom storlek på typsnittet. Inte JÄTTESTORA bokstäver, det ser barnsligt ut. Men inte pyttesmå bokstäver heller. Man ska inte behöva hämta förstoringsglaset för att handla hos dig.

6. Ta bra bilder. Lägg ner lite tid på att redigera dina bilder och publicera dem i rätt storlek. Miniatyrbilder ska vara proportionerliga till sin större motsvarighet. Och gör inte pyttesmå miniatyrer! Helst ska bilden vara så stor att man kan nöja sig med vad man ser utan att behöva klicka ytterligare en gång för att få upp en större bild.

7. Gör det lätt att navigera. Det måste vara en rak linje mellan punkt A: ”trevlig sajt” till punkt B: ”nu vill jag beställa”.

8. Gruppera information på ett logiskt sätt. Fundera över hur dina kunder shoppar. Produktbeskrivning, fördelar och produktnamn ska synas tillsammans med bilden. Prisinformation, kvantitet och ev andra produktalternativ ska visas precis i anslutning till KÖP-knappen.

9. Om du säljer tjänster istället för varor ska du tala om för folk vad du gör. Sen kan du tala om hur fantastisk du är. Kunden vill veta vad du kan göra för henne. Alla dina konkurrenter säger att de har erfarenhet och uppfann glödlampan och var först i branschen. Men du kan vara lite originell genom att tala om för folk HUR du faktiskt kan hjälpa dem.

10. Ge kunden all prisinformation direkt. Göm inte fraktkostnader eller andra avgifter så att de får en chock vid utcheckningsproceduren. Visa fraktkostnaden så tidigt som möjligt så att de kan fatta ett informerat beslut.

11. Använd mörk text på ljus bakgrund. Du är rörmokare eller säljer badleksaker. Det är det du ska vara bra på. Inte webbdesign. Kunderna kommer inte till dig för att få en konstnärlig upplevelse. De behöver en rörmokare eller en badring. Give it to them.
12. Alla betalningar måste ske över en säker anslutning. Du vill inte att dina kunder ska lägga in sina kreditkortsnummer helt öppet. Och använd inte din katts namn som lösenord hos din kortinlösare.

13. Gör det enkelt. Lägg inte in funktionalitet som endast 10% av besökarna använder. Koncentrera dig istället på att de funktioner du har ska fungera till 100%.

14. Erbjud ett sätt att hålla kontakten. Låt besökarna få anmäla sig till ditt nyhetsbrev, prenumerera på din blogg eller hitta dig på Twitter.

15. Informera och lär ut. Hjälp dina kunder att fatta ett informerat köpbeslut. Ge dem all information om produkten. Tala om vem den passar för och vem den inte passar för. Publicera gärna relaterad information på en särskild sida så den som är intresserad kan fördjupa sig ytterligare.

16. Få folk att känna sig speciella. Ge tidigare kunder ett specialerbjudande så att de känner sig uppskattade. Att vårda relationen med redan existerande kunder är lika viktigt som att skaffa nya.

17. Var inte mystisk. Blanda inte ihop branding med märkning. Om du säljer möbler, kalla det för bord, stolar och soffor. Inte ”kvalitetsinredning”. Du kan förklara varför dina möbler är av högsta kvalitet men gör det inte i navigeringen.

18. Gå igenom sajten ofta och fixa småfel som stavfel, typon, brutna länkar och bilder tex.

Kategorier: E-handel, Internetmarknadsföring, Webbdesign

Taggar:

Kommentera

Följ bloggen