AdWordsBloggen.se

avatar

AdWordsbloggen är en mobil mediabyrå specialiserad på sökordsannonsering via Googles sponsrade länkar AdWords.

Adwords-certifiering

Sedan 2010 måste man klara två olika test för att bli Adwords-certifierad, ett grundläggande och ett mer avancerat. Det grundläggande gäller i två år och det avancerade i ett år. Att göra testet kostar 50 dollar och är ett bevis på att man förstår funktionaliteten i Adwords och att man förstår principer bakom annonsering överhuvudtaget.

Ett tips för dig som jobbar med Adwords och ska förnya din certifiering – se till att du tar testet i god tid innan det går ut för det tar några dagar för testresultatet att synas på ditt konto. Tar du det tex dagen innan det går ut kan det hända att du blir ”ocertifierad” i några dagar och måste krångla med supporten etc för att få tillbaka din status.

När man väljer en byrå eller person för att hjälpa en med Adwords ska man naturligtvis välja någon som är certifierad. Mitt tips är dock att välja en person som har praktisk erfarenhet från e-handel, gärna en egen webbshop. Vem som helst kan lära sig funktionerna i Adwords men alla är inte bra på att sälja saker online.

Jag själv har sålt grejer på nätet sedan 1998 och gör det fortfarande idag, både för kunders räkning och för egen del. Det finns inget roligare än e-handel ;-)

Kategorier: Adwords

Taggar:

Kommentera

Följ bloggen